Sülük Nasıl Kusar?
24 Temmuz 2024

Sülük Nasıl Kusar?

Sülük tedavisi sırasında kullanılan sülüklerin imha edilmesi yerine, nasıl kusturulabileceği ve doğru zamanda bu işlemin nasıl yapılacağı konusunda araştırmalar yapılıyor. Sülüğün doğru kusturulması oldukça önemli bir uygulamadır. Eski dönemlerde sülükleri kusturmak için kuyruk bölgesinden başlayarak bası uygulanır ve sırttan devam eden basılar ile sülüğün kusturulması sağlanırdı.

Eski dönemlerin teknikleri bu soruya cevap vermektedir. Ancak bu işlem, sülüğün emme işlemi bittikten sonra tekrar kullanılmak amacıyla uygulanan bir yöntemdir. Sülükler mide krampları geçirerek kusma işlemi gerçekleştirirler. Kan ile aynı özellikleri ihtiva eden kan sıvısını emdiği bölgeye ağız yolu ile dışarı çıkarmalarına "sülük kusması" denir. Tedaviye başlamadan önce sülüğün koyulacağı yer özenle saf su kullanılarak temizlenmelidir. Temizlenen bölgeye kesinlikle alkol, kolonya, kokulu maddeler, yağlar, krem ve benzeri maddeler kullanılmamalıdır. Sülüğü bölgeye koyacak kişinin muhakkak ellerini de kimyasal madde kullanmadan dezenfekte etmesi şarttır. Bu durumlarda sülük ya emmeyi reddeder ya da emerken kusmaya başlar.

Kullanılacak olan sülükler çok zor ya da hiç ısınmıyorlarsa yeni bir sülük ile uygulamaya devam edilmelidir. Isınmayan sülükler muhtemelen strese girmiş olabilirler ya da sülüğü tutan kişinin ellerinde, nikotin, sabun veya kimyasal koku yayan bir madde vardır. Bu durumda eller sadece suyla tekrar yıkanmalıdır. Eğer sülük hala ısınmamakta ısrarcı ise bölgeye temiz bir enjektör ile küçük bir delik açılarak bir damla kan çıkmasını sağlayın ve sülüğü kan kokusunu alması için yaklaştırın. Sülükler kan kokusu aldıkları andan itibaren bölgeyi ısırmaya başlayacaklardır.

Sülüklerin Emme Esnasında Kusmasının Riskleri Nelerdir?

Isırma ve emme esnasında sülüktan şeffaf bir sıvı dışarıya doğru akım yapar, buna serum denir. Bu sıvı kanın suyu ve tuzudur ve emme sırasında emdiği kanı daha fazla depolaması için bu sıvıyı dışarı verir. Böylece daha fazla kan emmesine sebep olur. Dışarı atılan bu sıvı kandaki tüm özellikleri taşır ve dolayısıyla kanda bulaşıcı bir mikrop varsa eldiven kullanılmadığı takdirde bu mikrop uygulayıcıya bulaşma riski taşıyabilir. Sülükler kanı emdikten bir süre sonra kendiliğinden düşerler ancak her sülükte düşme durumu aynı şekilde gözlenmez. Bazı sülükler emme esnasında uykuya dalarak düşme durumu gerçekleşmeyebilir. Bu tarz durumlarda sülük ilk olarak parmak ucuyla hafifçe uyarılarak harekete geçirilir. Kısa yolu tercih edip uyuyan sülüğün üzerine tuz, ateş ve alkol gibi maddeler sürülmez; bu çok yanlış bir harekettir. Zira canı yanan sülük kusmaya başlar. Bu tedavi yönteminde hiç de istenmeyen bir durumdur. Sülükler doymadan düşmezler. Eğer bir sülük doymadan düşmüşse asla aynı sülüğü tekrar kullanmayınız ve imha işlemi gerçekleştiriniz. Tekrar tutturma işleminde sülük kusar ve daha önce emdiği hastanın kanı sizin kanınızla karışır. Bu, kişi için büyük risk taşır. Çünkü daha önce emdiği hastada bulaşıcı bir mikrop olabilir. Sülüğün neden düştüğü bilinmesi gereken çok önemli bir detayıdır. Uzman doktor sülüğün vakum yaptığı ağzını kürdan gibi bir nesneyle sıyırarak alır ve sülüğün kusmasını engeller. Bu tedavi kesinlikle uzman doktorlar tarafından yapılmalıdır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Değer

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Sülüklerin emme sırasında kusması riskleri hakkında bilgi verirken, bu durumun tedaviyi nasıl etkilediğini ve neden istenmeyen bir durum olduğunu anlamaya çalışıyorum. Sülükler neden kusar ve bu durum nasıl önlenebilir? Ayrıca, sülüklerin tekrar kullanılmaması gerektiği belirtilmiş; bu durumun enfeksiyon riski açısından önemi nedir?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Değer,

Sülüklerin emme sırasında kusması, genellikle sülüğün stres altında olmasından veya aşırı doygunluk yaşamasından kaynaklanabilir. Bu durum istenmeyen bir durumdur çünkü sülüğün kusması, tedavi edilen bölgeye bakteri ve diğer patojenlerin bulaşmasına neden olabilir. Bu da enfeksiyon riskini artırır ve tedavinin etkinliğini olumsuz yönde etkiler.

Sülüklerin kusmasını önlemek için, sülüklerin uygun koşullarda muhafaza edilmesi ve doğru şekilde uygulanması önemlidir. Sülüklerin tekrar kullanılmaması gerektiği belirtilmiştir çünkü tekrar kullanım enfeksiyon riskini daha da artırır. Her bir sülüğün tek kullanımlık olması, tedavi edilen kişinin sağlığını korumak açısından kritik öneme sahiptir. Bu nedenle, steril teknikler ve tek kullanımlık sülükler tercih edilmelidir.

Sağlıklı günler dilerim,

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Sivilcelere Sülük Tedavisi

Sivilcelere Sülük Tedavisi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yeşil Sülük Tedavisi ve Faydaları Nelerdir?

Yeşil Sülük Tedavisi ve Faydaları Nelerdir?

İktidarsızlıkta Sülük Tedavisi Nasıl Uygulanır?

İktidarsızlıkta Sülük Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Sülüğün Yüze Faydaları Nelerdir?

Sülüğün Yüze Faydaları Nelerdir?

Sülük Nasıl Tutturulur?

Sülük Nasıl Tutturulur?

Boyun Fıtığına Sülük Tedavisi

Boyun Fıtığına Sülük Tedavisi

Güncel

Sülük Tedavisi Varis

Sülük Tedavisi Varis

Güncel

Migrene Sülük Tedavisi

Migrene Sülük Tedavisi